Vakantie

Wanneer je met een kind dat extra zorg nodig heeft op vakantie wil, zijn er allerlei mogelijkheden. Er is een grote hoeveelheid aan aangepaste accommodaties en vakantiewoningen en aangepaste campings beschikbaar.

Een aantal van deze vakantiehuizen, vakantieparken en campings biedt een aangepast dagprogramma voor het kind dat extra zorg nodig heeft. Of verwenvakanties voor het hele gezin. Soms zijn deze kosteloos of kunnen ze (deels) vanuit een persoonsgebonden budget worden betaald.

Je kunt er ook voor kiezen om zonder je kind dat extra zorg nodig heeft op vakantie te gaan. Dan is er uiteraard wel goede en gefinancierde zorg voor je kind nodig, op het moment dat jullie er niet zijn. Denk bijvoorbeeld aan een logeerweek bij de vakantieopvang. Ook zijn er speciale vakantiekampen voor kinderen met een bepaalde ziekte of stoornis. Veel ouders vinden dit moeilijk: het liefst gaan zij met zijn allen op vakantie. Ze voelen zich schuldig en missen hun kind wanneer ze weggaan. Aan de andere kant kan het ook een adempauze geven voor jullie als gezin. Hierna kun je er ook weer met extra veel zorg en aandacht voor je andere kind zijn.

Gerelateerde links