Werk en opleiding

Wanneer je kind een ziekte of aandoening heeft, heeft dit ook veel impact op je werk of de opleiding die je volgt. Door alle medische afspraken en ziekenhuisopnames kun je vaak minder aanwezig zijn.

Ook je aandacht en energie ligt vaak meer bij de zorgen over en het zorgen voor je kind, dan bij je opleiding of het werk. Veel ouders raken hierdoor uiteindelijk overwerkt of komen zelfs in een burn-out terecht. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je jouw werk juist een welkome afleiding vindt en er energie van krijgt. Even niet bezig zijn met alle zorgen van thuis.
Hoe dan ook: het helpt om jouw situatie met je werkgever en personeelszaken te bespreken. Zodat ze hier zo veel mogelijk rekening mee kunnen houden, maar ook zodat je kunt afstemmen van welke verlofregelingen je misschien gebruik zou willen en kunnen maken. Zo kun je bijvoorbeeld kort- of langdurend zorgverlof aanvragen of misschien heb je nog ouderschapsverlof dat je kunt inzetten? Praat ook over jouw situatie met fijne collega’s. Dit zorgt voor begrip en je zult vaak nog verbaasd zijn hoeveel collega’s in een soortgelijke situatie zitten of hebben gezeten.